Nieuws

Nieuws LogistiekProfs nieuws feed

 • Leen Bakker wil met eigen bezorgservice klanttevredenheid verhogen
  by LogistiekProfs on 20 oktober 2020 at 07:00

  Leen Bakker bezorgt sinds deze maand zelf meubels. De eigen bezorgdienst moet de tevredenheid van klanten verder verbeteren en heet daarom toepasselijk 'Last Smile'.  Leen Bakker startte in 2019 een pilot met het thuisbezorgen van grote items als banken, boxsprings en tuinmeubelen. Door positieve feedback van klanten heeft de meubelverkoper nu besloten om een groot deel van de tweemans leveren in eigen hand te nemen. De kleinere pakketten worden door partner PostNL bezorgd.Leen Bakker belooft snelle, betrouwbare leveringen op tijdvakken die door de klant zelf zijn gekozen. De bezorgers van Leen Bakker worden intern opgeleid en getraind op productkennis en klantcontact. Zo kunnen ze kwalitatief betere leveringen uitvoeren, aldus de retailer. Leen Bakker heeft inmiddels vijftig bezorgers in dienst. Voor de nieuwe bezorgservice is het wagenpark uigebreid met zestien Volkswagen Crafter bestelwagens. 

 • TGW heeft een nieuwe directeur Noord-Europa
  by LogistiekProfs on 19 oktober 2020 at 14:00

  TGW heeft David Hibbet aangewezen als nieuwe CEO van de divisie in Noord-Europa. Hibbet neemt het stokje over van Andy Smith, die na dertien jaar zijn taken als CEO neerlegt en aantreedt als Senior Vice President.  De nieuwe CEO van TGW Northern Europa was de afgelopen twintig jaar actief in verschillende functies in de intralogistiek. In 2017 startte Hibbet als managing director van de Britse dochteronderneming TGW Limited. In zijn vorige functie was Hibbet CSO (Chief Sales Officer) voor de Hub Northern Europa. Deze regio omvat het Verenigd Koninkrijk, de vestigingen in de Benelux, Scandinavië en Litouwen.  Op 1 juli trad Hibbet aan als CEO voor TGW Northern Europa. Hij vervult de komende jaren een dubbele rol als CEO en CSO. Met deze dubbelrol wil TGW zich er naar eigen zeggen van verzekeren dat de 'succesvolle ontwikkelingen van de afgelopen jaren in positieve richting blijven evolueren'. De nieuwe CEO krijgt de leiding over meer dan vierhonderd medewerkers, waaronder systeemontwerpers, softwareontwikkelaars, commissioning engineers en Lifetime Services-specialisten.   Nieuwe opdrachtenOndanks de coronacrisis haalde TGW Northern Europe de afgelopen maanden grote opdrachten binnen. Zo werd een overeenkomst getekend met Urban Outfitters in het Verenigd Koninkrijk en met Picnic in Nederland. Aan TGW de taak om het nieuwe distributiecentrum van Picnic in Utrecht te automatiseren. 

 • Sanitairwinkel betrekt nieuw magazijn in drukste periode ooit
  by LogistiekProfs on 16 oktober 2020 at 08:00

  Sanitairwinkel is volledig operationeel in zijn nieuwe magazijn in 'S-Hertogenbosch. De verhuizing naar het nieuwe pand zou in augustus plaatsvinden, doorgaans een rustige maand voor de badkamerspecialist. Door de coronacrisis werd dit echter de drukste periode uit de geschiedenis van Sanitairwinkel.  De verhuizing en de vele orders zorgden voor een extra drukke maand in het nieuwe magazijn. Sanitairwinkel verruilde het oude pand in Rosmalen voor een nieuwe locatie van 13.000 vierkante meter op bedrijventerrein RiVu in 'S-Hertogenbosch. Vanuit daar worden klanten in Nederland, België en Frankrijk bediend.  Wennen aan groter pandDe nieuwe locatie is vijf keer zo groot. De omschakeling naar een groter pand was wennen, stelt Sanitairwinkel op zijn website. Er moesten meer meters worden gemaakt en het kostte wat tijd voordat iedereen zijn weg wist te vinden. "Inmiddels is de orderverwerking weer helemaal op het oude niveau", schrijft het bedrijf.  Sanitairwinkel werkt met eigen software voor het magazijnbeheer. Voor het nieuwe magazijn is een upgrade doorgevoerd. Die upgrade moet ervoor zorgen dat het werk efficiënter gedaan kan worden – zelfs nu de afstanden groter zijn – en de levertijden zo kort mogelijk worden gehouden. Nieuwe naam België en FrankrijkSanitairwinkel wil met het nieuwe magazijn ook over de grens verder groeien, met name in België en Frankrijk. In deze landen opereert het bedrijf sinds de opening van de nieuwe locatie onder een nieuwe naam: Sawiday.  

 • VanMoof werkt met DSV voor e-fulfilment
  by LogistiekProfs on 16 oktober 2020 at 06:00

  Fietsproducent VanMoof gaat de samenwerking aan met DSV Multi-Channel Fulfilment. DSV wordt verantwoordelijk voor de fulfilment van online orders van VanMoof. VanMoof verkoopt e-bikes vanuit fysieke winkels in steden als Amsterdam, Tokyo en New York en  is daarnaast online actief. Voor het online proces werkt het bedrijf nu samen met DSV. De implementatie van de processen is al in gang gezet. De eerste VanMoof-modellen liggen naar verwachting nog dit jaar in een van de warehouses van DSV MCF in Moerdijk. Uiteindelijk worden er duizenden fietsen opgeslagen. Daar is genoeg ruimte voor: eind 2020 krijgt DSV in Moerdijk gefaseerd de beschikking over 25.000 vierkante meter aan opslagruimte. De samenwerking met DSV volgt nadat VanMoof een investering van 33 miljoen euro ophaalde. In totaal ontving de Nederlandse fietsfabrikant ruim 61 miljoen euro aan groeigeld. Met de huidige   kapitaalinjectie wil VanMoof onder meer aan de toegenomen vraag voldoen en de levertijden verkorten. 

 • Brand in distributiecentrum Albert Heijn brengt bevoorrading in gedrang
  by LogistiekProfs on 15 oktober 2020 at 13:30

  In het distributiecentrum van Albert Heijn in Tilburg heeft op woensdagochtend een felle brand gewoed. Het vuur ontstond in de cabine van een vrachtwagen en sloeg daarna over op het naastgelegen pand. De brand in het dc heeft gevolgen voor de bevoorrading van maar liefst 120 Albert Heijn-filialen. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en kreeg het vuur na korte tijd geblust. De vrachtwagen die in de laaddock stond brandde volledig af. Omdat de brand maar kort in het distributiecentrum woedde, staat het pand nog. Er stond echter wel veel rook in de loods. Over de omvang van de schade wil een woordvoerster van Albert Heijn nog niets kwijt. "Onze prioriteit ligt op dit moment bij het zo goed mogelijk informeren van onze winkels en klanten om daarna zo snel mogelijk de operatie weer draaiende te krijgen. Dat doen we in eerste instantie door te kijken of er alternatieve locaties zijn van waaruit we onze winkels kunnen bevoorraden", aldus de woordvoerster tegen het Brabants Dagblad. De supermarktketen verwacht dat zo'n 120 filialen komende dagen minder volle schappen zullen hebben. Dat geldt met name voor de verswaren. Afbeelding: Fotografie K.J. Schraa / Shutterstock.com